Novi Sad
26.02.2011.
13:43 > 10:19
Prema zakonu, trgovac je dužan da kupcu da garanciju za svaku popravku koju na proizvodu izvrši u garantnom roku.
  • gradjanin

    28.02.2011 06:11
    @Srki
    zasto bi svaki gradjanin trebao da zna sve zakonske propise, ako ZAKON kaze da treba dati garanciju, tada trgovci MORAJU biti obavesteni o tom Zakonu i tako da postupaju,da li postoji slucaj da TRGOVAC nije obavesten o povecanju cena, cena robe se povecava cim se NAGOVESTI eventualno poskupljenje nekih artikala, e tu su vlasnici prodavnica vrlo azurni
  • Lalla

    27.02.2011 06:30
    Bitnije bi bilo
    G.Papovic!!!
    Meni kao potrosacu bi bilo mnogo bitnije,da NOPS se izbori da distributeri postuju;
    Zakon o energetici,
    Zakon o zastiti potrosaca
    Ustav
    I u skladu sa Zakonom,koji kaze da je mesto razdvajanja merno mesto,i da merni set je obaveza distributera
    Rok za realizaciju je bio 1006.godina!!!!
    Zakon kaze da jedinicna cena i jedinicna kolicina moraju biti jaso iskazani i podlozni proveri!!!
    Koliko kosta KUBIK GASA i KW STRUJE,i zadnji biser Premijer iskazuje u eurocentima,da bi jos vise zbunio narod!!!!!!!
    Sta je NOPS preduzeo po ovim pitanjima,posto i sud i inspekcija upucuje na NOPS?!?!?!?!?!
    I sta je NOPS preduzeo da se spreci ulazak u Skupstinsku proceduru nacrta novog Zakona o energetici;koji utvrdjuje apsolutno monopolisticki polozaj distributera,i daje ovalscenja suprotna Ustavu Srbije,medjunarodnim,zagarantovanim osnovnim pravima coveka,kosi sa sa Zakonom o nepovredivosti privatne svojine i nepovredivosti stana,jer dozvoljava distributeru,neometan pristup privatnoj svojini,preuzimanjem (CITAJ OTIMACINOM)starih mernih uredjaja,koji su nesporno privatna svojina gradjana,Dalje obavezu zakljucivanja tipskog individualnog ugovora,na sopstvenu stetu potrosaca,jer ako ne potpisu,NEMA STRUJE!!!
    A najproblematicnije je sto Zakon apsolutno sve prebacuje na Agenciju za energetiku;koja je i do sada bila u funkciji distributera..Alali sve marifetluke,kao so su angazovana snaga, koeficient,merno mesto,tarife,sve u cilju nekontrolisanog otimanja!!!!!!!!!
    Posto do sada koliko mi je poznato nije se glasila,sta ce sada preduzeti NOPS?!?!?!!!!!!
  • Srki

    26.02.2011 17:57
    Građani bi mogli malo da izdvoje slobodnog vremena i da pročitaju zakone i propise.Ne moraju biti pravnici da razumeju neke proste stvari. Umesto što gledaju farmu,dvor,grand i ostale slične stvari koje zaglupljuju mozak, bolje bi bilo da se malo edukuju i da neko ne pravi budale od njih.Umesto da sutradan međusobno komentarišemo šta se desilo na farmi i sl. bolje bi bilo da malo razmenimo neka iskustva i bilo bi nam svima bolje.Tako, da svi poznajemo ovaj zakon, ne bi nas mogli trgovci zavlačiti.
  • Obradović Nevenka

    26.02.2011 16:41
    Nevenka
    Divno, dobro je što je i to počelo jer je situacija bila strašno loša

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna